Svaki pas jedinstven je po pitanju osobnosti, naravi, potreba, mogućnosti i navika. Svaki vlasnik ima specifične životne navike, mogućnosti i potrebe. Upravo zbog toga, svaki pas i vlasnik zahtjevaju poseban i jedinstven pristup.

Način rada u Canisu nešto je drukčiji od rada u klasičnim školama za pse. Naš cilj prije svega je izgradnja odnosa i povezanosti između vlasnika i psa, te razvijanje međusobnih komunikacijskih vještina.

Odnos i povezanost između vlasnika i psa temelj su svakog ozbiljnijeg treninga. Kako to postići razlikuje se od slučaja do slučaja stoga biramo i program prilagođavamo individualnim potrebama kako vlasnika tako i pasa. Prije početka rada u obzir uzimamo niz faktora koji utiču ili bi mogli utjecati na ponašanje psa kao pojedinca kao što su na primjer pasminske karakteristike, dob, spol, porijeklo, zdravlje, prethodna iskustava i slično.

Naš rad ne svodi se na “šaptanje”, već na promatranje i razumijevanje ponašanja. Kada nauče razumijeti ponašanje, vlasnici mogu prepoznati kako se pas osjeća, što ga motivira, što ga zanima ili što ga smeta.

Kod pasa koji iz bilo kojeg razloga imaju problema u ponašanju koristimo metode modifikacije, kontrole i oblikovanja ponašanja koje prate znanstveno dokazane principe na osnovu kojih životinje mijenjaju ponašanje. Terapije se temelje na opsežnom istraživanju i razumijevanju uzroka, razloga i okidača problematičnih ponašanja te procjeni individualnih potreba vlasnika i njihovih pasa.